عدد الرسائل : 504 العمر : 36 الأوسمة : تاريخ التسجيل : 03/02/2008
موضوع: طاجن ام علي الأحد فبراير 10, 2008 2:37 am
طاجن أم على
اساس ام على دى عبارة عن لقيمات مقرمشة مصنوعة من الدقبق المحمص .... من الممكن ان تشتر من المخبز ومن الممكن للتسهيل تحضيرها فى المنزل ... عن طريق احضار بعض من لفائف الجلاش .... عارفاه ويتم تقطيعة لقطع صغيرة ورصة على صاج املس وادخالة الفرن لفترة صغيرة حتى ينشف ويقرمش
باقى المقادير سواء اشترتية او حضرتية فى البيت.. تجيبى معاه كبشة من المكسرات ..خاصة البندق وتقومى بتحميصة ايضا فى الفرن وتقشيرة .. وكمان زبيب وجوز هند وممكن كمان كريمة لبانى او قشدة ولتر لبن محلى بالسكر اكتر من اللازم ( عشان لسه حيشربة الجلاش )
بعد الجلاش ما يتحمص نحط علية المكسرات وجوز الهند ونقلبة فية عشان يبقى فى كل حته ونجيب اللبن الساخن المحلى ونحط فية معلقة زبدة ونقلب ..طبعا حتسيح على طول ومحدش يقول ازاى ...( لان اللبن طبعا سخن ... ) ونحط اللبن على ستنا ام على هانم .. ونسيبها شوية تدفى .... قصدى تتشرب من اللبن ونقوم بعد كدة حدفنها على فرن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة حتى تتماسك
ونطلعها نحط على وشها القشدة او الكريمة اللبانى ونرشها بالزبيب وندخلها تانى تحت الشواية لحد ما القشدة تسيح وتحمر وتاخد طبقة لذيذة .. ونطلعها و..............
مش حقوللك نعمل فيها اية
وبالهنا والشفا..
FBI أيطاليانو (( نشيط ))
عدد الرسائل : 213 العمر : 43 الدولة : المهنة : مزاجي : تاريخ التسجيل : 07/06/2008
موضوع: رد: طاجن ام علي الثلاثاء يونيو 24, 2008 7:19 am